Startsidan
På gång
Om BK42
Pressrum
Sponsorsinfo
Våra ballonger
Reportage
Australien 2004
Ungern 2005
Pressklipp
Bortförklaringar
Veckans skylt
Länkar
Glömt lösenord

Publicerad 2006-01-30
Jungfruturen - ett stort steg!
Poa Ekeblad

A small step for a man ... a gigant leap for Martin Urban

Lördagens jungfrutur med vår nya fina vita ballong genomfördes i lördags, tjugoåttonde januari 2006, under Medvindens Ballongklubbs vintermöte. Flygningen startade i Lammhult tillsammans med 11 andra ballonger. De andra landade en efter en, och vid Lessebo var det bara Janne Balkedal och vi kvar i luften. Janne låg före oss, och när han gick ner så gjorde vi det också, för att få honom att tro att vi också skulle landa. Efter en stund flög vi över deras landningsplats, och bestämde oss för att fortsätta till Emmaboda.

I höjd med Skruv (klart vi flög över där på premiärturen:) kom Poa på att det vore kul att flyga mer än tio mil, så vi lät vindarna bära oss nästan ända fram till Kalmarsund. Vi räknade till och med på att flyga över sundet till Öland, men ljuset skulle inte räcka till för det äventyret.

Efter att ha letat landning tog vi oss till slut ner i Sloalycke, strax söder om Torsås, strax väster om Bergkvara. Markvinden hade dragit på och det var lite kyttigt. Det var betydligt mer träd och andra hinder än vad kartan indikerade, och vattnet började komma nära, så det blev en rätt tight landning.

Flygningen innebär att vi tog ledningen i årets långdistanstävling, Stora Steget direkt på första försöket. Preliminärt resultat: 123,7 km. Till sin stora glädje kunde Poa åter bära sin Svenskacupenledartröja.

Även söndagen bjöd på fint flygväder. Ingela gjorde sin premiärskolflygning i ZMU med Johannes Hjorth som instruktör. Poa, som från början hade tänkt köra följebil åt Ingela, blev uppraggad att skola med Eva Olsson från Dalslands ballongklubb. Här är några bilder på den vackra utsikten från deras korg.

 

Över Växjö, inflygning mot Växjösjön.

 

Ingelas första landning

Hon har redan fattat hur man ska använda rippen!

  
Senast uppdaterat
Veckans skylt
Tävlar med ballong
Om BK42
Reportage
Länkar
Bortförklaringstoppen

v 4.5.5