Startsidan
På gång
Om BK42
Pressrum
Sponsorsinfo
Våra ballonger
Reportage
Australien 2004
Ungern 2005
Pressklipp
Bortförklaringar
Veckans skylt
Länkar
Glömt lösenord

Publicerad 2006-09-03
Härlig uppvisning i Osby
Poa Ekeblad

Hurra! Den andra september genomförde vi en osannolikt lyckad uppvisning i Osby, i samband med bodagarna i nordöstra Skåne. Väderprognoserna såg ganska risiga ut: småblåsigt och duggregn mest hela dan och sen regn till kvällen. Till och med när vi kom till Osby på morgonen var hade vi rätt låga förväntningar. Det var låga stratosmoln och blåste definitivt för mycket för att hissa upp Osbybor förankrat.

Vi bestämde oss iallafall för att göra ett försök att fylla ballongen. Döm om vår förvåning när vinden la sig totalt just när vi startade fläktarna. Helt osannolikt! På en timme och tjugo minuter hann vi hissa upp ett fyrtiotal glada Osbybor som lyckats komma över gratisbiljetter.


Anders leker dragkamp och Henrik eldar                      foto: Poa Ekeblad

Henrik flög först i 40 minuter, och blev avlöst av Poa. Precis när han landade med den sista omgången folk så kom det en rejäl vindby som gjorde tömningen intressant. Sen blåste det ordentligt resten av dan, och vinden avtog inte förrän det var dags för kvällsflygning. Regnet blev det inte mycket med, istället löstes stratosmolnen upp och det blev klarblå himmel. Vi har nog inte varit med om bättre timing på vädret någonsin :)


Bodagarna von oben. Det syns ju tydligt vad som var det publikdragande evenemanget :)                                                  foto: Henrik Andersson

Stort tack till Henrik och Anders som hjälpte till på dagen och skötte flygningen på kvällen med bravur.


På väg upp med första omgången gäster                    foto: Poa Ekeblad


Himlen började klarna upp medan vi flög förankrat        foto: Poa Ekeblad 
Senast uppdaterat
Veckans skylt
Tävlar med ballong
Om BK42
Reportage
Länkar
Bortförklaringstoppen

v 4.5.5