Startsidan
På gång
Om BK42
Pressrum
Sponsorsinfo
Våra ballonger
Reportage
Australien 2004
Ungern 2005
Pressklipp
Bortförklaringar
Veckans skylt
Länkar
Glömt lösenord

Publicerad 2007-07-20
Skolflygläger i Vårgårda
Poa Ekeblad

Äntligen lite jüsste skolflygning :) ... och flygning överhuvudtaget för Poa, som på grund av flytt och förökning varit på backen sen augusti förra året.

BK42 deltog med instruktör (Poa) och ballong (GRABBER såklart!) på det nyligen genomförda Skolflyglägret i Vårgårda. På initiativ av ett par ivriga elever arrangerade Chalmers Ballongcorps (CBC) det hela med stöd av Ballongfederationens Utbildningsutskott.

Ovanligt nog för den här sommaren så bjöds vi på flygbart väder vid två tillfällen. Det blev en fin kvällsflygning dær Malena från CBC skolade och en ljuvlig morgonflygning med Eva Olsson från Dalslands Ballongklubb som elev.  Poa instruerade efter bästa förmåga, och Kenneth Olsson körde följebil båda gångerna. (En av nackdelarna med att vara nybliven pilot med en till elev i familjen ;)


foto: Malena Stark med Evas o Kenneths kamera

Eva jobbar just nu med att lära sig att hon faktiskt kan landa, trots att hon inte alltid tror det. Något som många elever får jobba med under utbildningen. Den här morgonen lyckades hon slappna av riktigt bra och fick till en superbra landning på en träda i utkanten av Nossebro, efter att ha gjort en snygg överflygning av stan.

Strax före lägret hade Poa först hunnit göra periodisk flygträning med Johannes Hjorth och sedan en skolflygning i Brålanda med Eva. Fyra flygningar på en vecka :))) 
Senast uppdaterat
Veckans skylt
Tävlar med ballong
Om BK42
Reportage
Länkar
Bortförklaringstoppen

v 4.5.5