Startsidan
På gång
Om BK42
Pressrum
Sponsorsinfo
Våra ballonger
Reportage
Australien 2004
Ungern 2005
Pressklipp
Bortförklaringar
Veckans skylt
Länkar
Glömt lösenord

Publicerad 2009-04-17
Norskt 100-årsfirande på Svalbard
Poa Ekeblad

Poa är på Svalbard med Norges Luftsportförbunds Svalbardsekspedisjon. Vi är här för att markera 100-årsjubiléet för förbundet.

Natten 16-17 april: Vi gjorde första flygningen i natt. Start ca kl 23:55 och landning ca 45 minuter senare. Solen gick faktiskt ner, och enligt uppgift kommer den att göra det kommande natt också. Nästa gång den går ner efter det är 11 augusti. Jag körde följescooter i natt, och i kväll ska jag flyga den nya Lierneballongen. Ska släppa två fallskärmshoppare och droppa en paraglider ;)


17 april: Droppade skärmflygare (Kjartan) från påse och släppte hoppare (Rune). Vi hade Dag cirklande runt oss med paramotor och filmkamera, ett team från NRK som filmade för riks-TV från en annan ballong och en filmfotograf från sponsorn i vår korg. Väldokumenterat m.a.o.


Kjartan väntar på att få droppa.


Dag flyger runt runt runt och väntar på NRK som skulle mellanlanda för att hämta mer tape.


Till skillnad från Andrée med följe landade vi på land och inte på drivisen.

18 april: Två fina flygningar med mellanlandningar i Adventdalen. Jag körde scooter utom på andra delan av första flygningen. Då var jag med upp och filmade när Kjatran gjorde rollover, d.v.s. stod på korgkanten med skärmen hängande under. Ååååå HOPP! Första gången en Norsk gjort detta.


Lierneballongen Ada, med Operafjellet i bakgrunden.

text & foto: Poa Ekeblad 
Senast uppdaterat
Veckans skylt
Tävlar med ballong
Om BK42
Reportage
Länkar
Bortförklaringstoppen

v 4.5.5