Startsidan
På gång
Om BK42
Pressrum
Sponsorsinfo
Våra ballonger
Reportage
Australien 2004
Ungern 2005
Pressklipp
Bortförklaringar
Veckans skylt
Länkar
Glömt lösenord

Ballongklubben 42

Ballongklubben 42 bildades den 30 september 1990 i Björlanda Kile på Hisingen för att bedriva tävlingsverksamhet på elitnivå med ballong. Vi har sedan dess med framgång deltagit i 13 SM, 4 EM och 5 VM. Klubbens medlemmar är idag utspridda från Svinninge i nordost till san Diego i sydväst. Klubbens ordförande heter Johan Söderblom och är bosatt i Stockholm.

Förutom att tävla själva arrangerar vi tävlingar då och då. Förutom att det är roligt, jobbigt och utvecklande är det även en förträfflig möjlighet att sprida information och kunskap till allmänheten om ballongflygning och tävlingsverksamhet.

Att tävla med ballong är en relativt dyr hobby, speciellt som VM ofta är på andra kontinenter och all tävlingsutrustning måste flygfraktas. Utan våra sponsorer skulle det vara svårt att bedriva verksamheten, och vi är mycket tacksamma för det goda samarbete vi har med dem. Vår huvudsponsor är GRABBER.

Allt arbete i klubben är ideellt.

Vi bedriver ingen verksamhet med passagerarflygningar. Intresserade kan hitta företag som gör passagerarflygningar under rubriken ballonger på gula sidorna.

Start på Gärdet i Stockholm en varm kväll i september 2003

Uppdaterad 2010-01-28

v 4.5.5